Som en del af EU’s grønne taksonomi kommer I 2022 et nyt direktiv omkring virksomhederes ikke-finansielle rapportering

Hermed indføres et ’dobbelt væsentlighedsperspektiv’, hvilket betyder, at virksomheder skal rapportere om hvordan bæredygtighedsspørgsmål påvirker deres forretning og om deres egen indflydelse på mennesker og miljø.

Derudover sker der en skærpelse i at det ikke længere er virksomhederne der selv udpeger hvilke områder de mener der er vigtigt og skal rapporteres på, med det formal at højne kvalitet og pålidelig offentlig rapportering fra virksomheder vil bidrage til at skabe en kultur med større offentlig ansvarlighed.

Der skal fremover rapporteres på nedenståend områder og det forventes at de enklte rapporteringsparametre lægge tæt op af anerkendte rapporteringsstandarder som f.eks. Global Reporting Initiativ (GRI).

Screenshot 2022-01-06 at 10 19 04

Tidligere har det kun været store virksomheder med over 500 ansatte der skulle rapportere under direktivet, dette ændres nu således at også små- og mellemstore virksomheder omfattes. Fra 2023 omfattes virksomheder med mere end 250 ansatte af det nye direktiv, og fra 2026 øvrige SMV’er med over 10 ansatte.

For virksomheder med over 250 ansatte er det derfor vigtigt at de allerede nu foretager en bæredygtighedskortlægning med det formål at identificere de områder og data der skal indgå i den nye ikke-finansielle rapportering.

ESG-in-Business har til det formål udviklet et ESG screeingsværktøj som er en indledende kortlægning af Jeres aktiviteter og dokumentation. Denne indledende kortlægning kan følges op af en CO2-kortlægning (scope 1 og 2) samt rapportering iht. GRI og Global Compact.

Bliv forberedt til morgendagens rapporteringskrav og kontakt os for en uforpligtende dialog og tilbud på kortlægning.